facebook  twitter

Škola “Vještine upravljanja karijerom”

30 sep 2019
2108 puta

U periodu od 23-27. septembra 2019. godine u Podgorici je organizovana škola “Vještine upravljanja karijerom”.

Škola je bila namijenjena mladima u svrhu jačanja samopouzdanja i osnaživanja svijesti o vlastitim sposobnostima, željama i očekivanjima vezanim uz traženje posla i karijeru uopšte. 

Škola se realizovala u okviru projekta “Karijerno vođenje i savjetovanje za mlade i nezaposlene”, koji je namijenjen mladim i nezaposlenim osobama od 15 - 30 godina, uz podršku Ministarstva prosvjete.

Škola je bila iskustveno-edukativnog karaktera, sa ciljem da osnaži i osposobi mlade za upravljanje karijerom, njihovo pripremanje za uključivanje u tržište rada, kao i pružanje podrške u preuzimanju odgovornosti i aktivne uloge u svom budućem karijernom razvoju. Polazeći od činjenice da potraga za poslom za svaku osobu predstavlja veliki izazov ispunjen stresom i teretom ozbiljnosti, ideja ove škole je da mladi kroz kreativne vježbe na zabavan i poučan način usvoje znanja i vještine koje im trebaju za uspješno traženje posla.

Tokom škole mladi su bili u prilici da nauče mnogo o sebi i svojim željama, što im može olakšati u ostvarivanju svojih ciljeva i pomoći pri planiranju idućih koraka u životu. 

Školu su vodili predavači iz Centra za informisanje i profesionalno savjetovanje ZZZCG, koji imaju značajno iskustvo u oblasti karijernog informisanja i savjetovanja. Učesnicima škole su uručeni sertifikati.