facebook  twitter

Konferencija "Karijerno vođenje i savjetovanje"

01 nov 2019
2283 puta


Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid je organizovala konferenciju o karijernom vođenju i savjetovanju u četvrtak 31. oktobra 2019. godine u Podgorici.

Na konferenciji su govorili Majda Mulić, predstavnica Ministarstva prosvjete Crne Gore; Jevrosima Pejović, predstavnica Centra za informisanje i profesionalno savjetovanje ZZZCG; Marija Đurišić, koordinatorka Nacionalog Euroguidance Centra; Mileva Lučić, autorka publikacije “Korišćenje društvenih mreža u karijernom savjetovanju“; Ivica Todorović, menadžer Karijernog centra Univerziteta Crne Gore; Ana Maraš, predstavnica Unije poslodavaca Crne Gore; Selma Muradbašić, polaznica škole “Vještine upravljanja karijerom”; Igor Milošević i Mirela Kalamperović ispred ADP-Zid.

 

75462460 1320998328081109 1412339449135628288 o

 

U okviru konferencije su predstavljeni rezultati projekta “Karijerno vođenje i savjetovanje za mlade i nezaposlene” koji se realizuje uz podršku Ministarstva prosvjete. Konferencija je okupila predstavnike institucija, organizacija civilnog društva i medija. Cilj konferencije je bio predstavljanje sistema karijerne orijentacije i servisa koji se pružaju u Crnoj Gori, umrežavanje svih aktera u cilju ostvarenja potencijala u području razvoja karijere i postizanje veće zapošljivosti mladih, imajući u vidu značaj podrške mladim ljudima tokom obrazovanja i procesa tranzicije iz sistema obrazovanja ka tržištu rada i razvoja svijesti o ličnoj odgovornosti u razvoju karijere.