facebook  twitter

Konkurs – Studentska ljetnja škola CERN 2022. godine

27 jan 2022
9708 puta

Studentska ljetnja škola CERN-a održava se svake godine u trajanju od 8 do 13 nedjelja tokom ljeta i obuhvata teoretsku obuku, učešće na radionicama, seminarima, izložbama kao i eksperimentalni rad.

Najbolji crnogorski studenti imaće priliku da se uključe u svakodnevni rad CERN-ovih velikih istraživačkih timova koji realizuju interdisciplinarna istraživanja, slušaju predavanja, posjete CERN-ove laboratorije i postrojenja, kao i opremu kojom raspolaže ova institucija, učestvuju na radionicama s naučnicima koji su lideri u svojim oblastima istraživanja.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta će odabrati četiri kandidata. Nakon toga, izabrani kandidati dužni su da se registruju elektronskim putem, na zvaničnoj stranici CERN-a, do 31. januara 2022. godine, i prema dobijenim instrukcijama pošalju tražene informacije. Finalni izbor kandidata izvršiće CERN, do kraja aprila 2022. godine.

O neophodnim uslovima za apliciranje, o proceduri prijavljivanja i selekciji kandidata više potražite na sledećem linku https://www.gov.me/clanak/konkurs-studentska-ljetnja-skola-cern-2022 ili na https://jobs.smartrecruiters.com/CERN/743999788164573-cern-summer-student-programme-2022-member-and-non-member-state-.